Heja vårt tvåspråkiga Finland!

Dags att skriva några ord på svenska emellanåt, speciellt eftersom jag fått stöd för min kommunalvalskampanj av Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland. Med stiftelsens stöd fick jag publicerat annonsen nedan, som finns i tidningen Tammerfors aktuellt på fredag 24.3.2017.

AnnonsTA2017

Det här med kommunalpolitik är något alldeles nytt för mig. Trots att jag bott största delen av mitt liv i Tammerfors och har en hel del åsikter om hur Tammerfors borde utvecklas, är det inte alldeles lätt att förstå vad det egentligen är man kan åstadkomma i stadsfullmäktige, för att inte tala om vad som faktiskt borde göras. Det blir dock säkert betydligt lättare om jag får chansen att fungera som ledamot i fullmäktige. Det får vi se snart.

Jag har besvarat ett flertal ”valmaskiner” varav de flesta dock finns bara på finska. Yles valkompass kan dock göras också på svenska, och där hittar du mina motiverade svar till nästan alla frågor också på svenska. Tyvärr är de korta videosvaren bara på finska, jag borde ha förstått att svara på svenska åtminstone på en av de tre frågorna. Här hittar du mina svenkspråkiga svar: https://vaalikone.yle.fi/kommunalval2017/tammerfors/kandidater/14352?emp=rt-1.rs-h2N0yS%252F%252BPaf%252F%252BX7%252BXg%253D%253D#questions

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s