Lisää roska-asiaa…

Tämän linkin jaoin Facebookin puolella jo viime perjantaina. Unohtui laittaa postaus myös tänne, mutta tässäpä teille lisää roska-asiaa pohdittavaksi.

Tampereellahan on kokeiluluontoisesti kerätty muovia muutamassa pisteessä jo ehkä parin vuoden ajan. Vaikka on ollut melko ärsyttävää, että keräysastiat ovat lähes poikkeuksetta aina täynnä, kun sinne on tavaraa viemässä, on silti ilahduttavaa, että niinkin moni viitsii kotona lajitella ja viedä muovit jätepisteeseen. Nyt ainakin lähimpään keräyspisteeseen on tullut muovijätteelle puristin, joten keräysastia ei enää täyty ihan niin nopeasti. Kokeilepa kerran huviksesi kotona lajitella muovit, niin huomaat, kuinka iso osa jätteestä oikeasti koostuu muovipakkauksista!
Ikävä puoli tässä on ollut se, ettei tuolle kerätylle muoville oikein vielä ole keksitty (tuottavaa) uutta käyttötarkoitusta. Mutta eiköhän sekin vielä ole tulossa.

Vuoden 2016 alusta voimaan tulevan säädöksen myötä muovia käyttävillä tuottajayhteisöillä on velvollisuus huolehtia kuluttajien muovipakkausten…
YLE.FI|HENKILÖLTÄ ILONA TURTOLA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s