Jos politiikka on rikki, miten se voidaan korjata?

Koska en tänään päässytkään kanssaehdokkaani Jaakko Stenhällin organisoimaan tilaisuuteen, jossa Oras Tynkkysen johdolla keskusteltiin otsikossa mainitusta aiheesta, ajattelin kuitenkin tuoda ilmoille muutaman oman ajatukseni.

En oikeastaan tiedä, voiko politiikka olla rikki. Politiikkahan elää hyvin eriskummallisissakin olosuhteissa. Jos ajatellaan suomalaista politiikkaa, sanoisin ennemminkin, että demokratia on rikki. Poliitikkojen tekemätpäätökset eivät heijasta kansan (enemmistön) tahtoa, jolloin tulee vaikutelma siitä, että politiikka olisi rikki. Itse lähtisin kuitenkin siitä, että Suomen politiikan koneiston keskeinen osa, demokratia, on rikki tai rikkoutumaisillaan. Kansan onneksi meillä on vaalit. Sillä demokratian korjaamiseen tarvitaan eduskunta, joka todella edustaa Suomen kansaa. Vaikuttaa siltä, että kuluneen neljän vuoden aikana eduskunnan edustuksellisuus on pienentynyt. Kenties neljä vuotta sitten valitut kansanedustajat edustivat silloista suomalaista kansaa. Mutta neljässä vuodessa monet asiat ovat muuttuneet, eivätkä edustajat ole pysyneet kaikkien muutosten matkassa. Siksi nyt onkin oiva tilaisuus ryhtyä korjaustoimenpiteisiin; valitaan Suomen kansalle eduskunta, joka todella edustaa kansan ajatuksia. Siihen tarvitaan monenlaisia edustajia, eri puolueista, eri ikäisiä, eri sukupuolia ja erilaisen taustan ja erilaisen tulevaisuuden vision omaavia ihmisiä. Siihen tarvitaan yhteistyötä näiden edustajien välillä sekä kansainvälisesti. Siihen tarvitaan kansan luottamusta. Mutta kaikki tämä on saavutettavissa. Korjaussarja on kansan käsissä. Muistakaahan äänestää!

Jos politiikka on rikki, miten se voidaan korjata?

Koska en tänään päässytkään Jaakko Stenhällin organisoimaan tilaisuuteen, jossa Oras Tynkkysen johdolla keskusteltiin otsikossa mainitusta aiheesta, ajattelin kuitenkin tuoda ilmoille muutaman oman ajatukseni.

En oikeastaan tiedä, voiko politiikka olla rikki. Politiikkahan elää hyvin eriskummallisissakin olosuhteissa. Jos ajatellaan suomalaista politiikkaa, sanoisin ennemminkin, että demokratia on rikki. Poliitikkojen tekemät päätökset eivät heijasta kansan (enemmistön) tahtoa, jolloin tulee vaikutelma siitä, että politiikka olisi rikki. Itse lähtisin kuitenkin siitä, että Suomen politiikan koneiston keskeinen osa, demokratia, on rikki tai rikkoutumaisillaan. Kansan onneksi meillä on vaalit. Sillä demokratian korjaamiseen tarvitaan eduskunta, joka todella edustaa Suomen kansaa. Vaikuttaa siltä, että kuluneen neljän vuoden aikana eduskunnan edustuksellisuus on pienentynyt. Kenties neljä vuotta sitten valitut kansanedustajat edustivat silloista suomalaista kansaa. Mutta neljässä vuodessa monet asiat ovat muuttuneet, eivätkä edustajat ole pysyneet kaikkien muutosten matkassa. Siksi nyt onkin oiva tilaisuus ryhtyä korjaustoimenpiteisiin; valitaan Suomen kansalle eduskunta, joka todella edustaa kansan ajatuksia. Siihen tarvitaan monenlaisia edustajia, eri puolueista, eri ikäisiä, eri sukupuolia ja erilaisen taustan ja erilaisen tulevaisuuden vision omaavia ihmisiä. Siihen tarvitaan yhteistyötä näiden edustajien välillä sekä kansainvälisesti. Siihen tarvitaan kansan luottamusta. Mutta kaikki tämä on saavutettavissa. Korjaussarja on kansan käsissä. Muistakaahan äänestää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s