Entistä vähemmän käräjäoikeuksia?

 

Tänään uutisoitiin Oikeusministeriön työryhmän ehdotuksesta, jonka mukaan käräjäoikeus tai kanslia lakkautettaisiin tulevaisuudessa 12 paikkakunnalta. Vaikka en itse ole tuomioistuinlakimiehenä työskennellyt, kuulostaa ajatus tuomioistuinten määrän karsimisesta entisestään erikoiselta. En epäile, etteivätkö Oikeusministeriön työryhmän jäsenet olisi perehtyneet asian perusteellisesti. Kuitenkin tietäen, että käräjäoikeudet lähtökohtaisesti ovat jo nykyisellään ruuhkaisia ja että tuomioistuimissa käsiteltävien asioiden määrä on edelleen kasvussa, puhumattakaan siitä, että käsiteltävät tapaukset ovat yhä monimutkaisempia, alkaa hieman huolestuttaa. Onko todella varaa supistaa/tehostaa oikeuslaitosta tällä tavalla ilman, että tavallisen kansalaisen oikeusturva samalla heikkenee?

FullSizeRender-15

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s