Ilmastonmuutoksesta

Klein TCE

Luen parhaillaan kuvassa olevaa kirjaa, joka kertoo ilmastonmuutoksesta. Tarkoitus oli lukea kirja kokonaan ja vasta sen jälkeen kommentoida aihetta, mutta en millään malta olla ottamatta aihetta esiin jo nyt. Niin mielenkiintoista on lukea mm. ihmisistä (tiedemiehistä, poliitikoista, talousvaikuttajista), jotka kiistävät ilmastonmuutoksen olemassa olon tai ainakin sen, että ihmisellä olisi mitään tekemistä asian kanssa. Mielenkiintoista on myös se, että kirjoittaja itsekin on havahtunut asiaan vasta noin viitisen vuotta sitten.

Vaikka kirjassa käsitellään laajasti tilannetta USA:ssa ja Englannissa, on kyseessä kiistatta globaali aihe, josta itse kullakin on varmasti oma mielipiteensä. Ehkä meillä täällä Pohjolassa hieman erilaiset mielipiteet, mutta mielipiteet kuitenkin. Kiinnostavaa on myös lukea argumentoitia sen suhteen, onko ihmisten syytä reagoida ilmastonmuutokseen, vai voiko asian ohittaa olankohautuksella ajatellen, ettei asialla kuitenkaan tule olemaan katastrofaalisia vaikutuksia minun elinaikanani.

Vihreä ajattelu rakentuu hyvin pitkälle kestävän kehityksen periaatteen varaan. Meidän tulisi elää elämämme säilyttäen tulevien sukupolvien mahdollisuudet. Tästä näkökulmasta ajatellen asiaa ei voi ohittaa, ainakaan minä en voi. On ryhdyttävä toimeen. Vihreiden poliittisen tavoiteohjelman (http://www.vihreat.fi/files/liitto/Poliittinen_ohjelma2014_1.pdf) ensimmäinen tavoite on ilmastonmuutoksen pysäyttäminen kansainvälisin toimin. Sopiikin siis hyvin, että ensimmäinen varsinainen julkaisunikin koskee ilmastonmuutosta.

Itse asiassa Vihreiden poliittisessa tavoiteohjelmassa ilmasto on keskeinen tekijä myös toisessa ja kolmannessa tavoitteessa, joissa käsitellään ilmasto- ja energiapolitiikkaa sekä liikenteen ja asumisen päästöjä. Palaan varmasti ilmastoaiheeseen päästyäni pidemmälle Kleinin kirjassa. Siihen asti, pohtikaapa aihetta. Voitte jopa kommentoida, jos tuntuu tarpeelliselta. Ja jos saatte jostain käsiinne Kleinin kirjan, suosittelen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s